Hondvriendelijke B&B in Belgisch Limburg – Huyze Max

Voor mijn verjaardag kreeg ik een ‘Themaweekend’ Vivabox cadeau. Laatst besloten we daar gebruik van te maken en we kozen een B&B uit het boekje waar ook honden welkom zijn. Aangezien Limburg bekend staat om de prachtige natuur, besloten we naar ‘Huyze Max‘ te trekken.

Gelegen in Lanklaar, kan je makkelijk naar Hasselt, Genk of Maastricht. Ook Maasmechelen Village is in de buurt, maar dat hebben we even geskipt, aangezien we Jazz bij hadden. Desondanks, hebben zij wel aan onze viervoeters gedacht. Voor hondjes <8kg kan je gratis een hondentrolley huren en ze hierin vervoeren, grotere honden kunnen in een kennel blijven terwijl je rustig kan gaan shoppen. Wij laten Jazzy niet zo graag achter, dus kozen we voor een alternatief dat leuker was voor haar! Maar daarover later meer, eerst vertel ik jullie wat meer over de B&B. ;)

We kwamen rond 18u aan in de B&B en werden verwelkomd door de man des huizes, Arno. Nog voor we binnen waren, waren we al onder de indruk van het imposante gebouw. Nadat Arno ons de ontbijtkamer had getoond, kregen we onze kamer te zien, Lanklaer. Er waren nog 2 andere kamers, waarvan één met een whirlpool.

De kamer zelf was heel ruim, helemaal in de ‘eclectische stijl’. Er was ook een grote badkamer met douche, toilet, lavabo én er was een deftige haardroger aanwezig! Altijd een pluspunt :) Voor Jazz moesten we € 7,50 bijbetalen, maar er was niets voorzien voor haar zoals een kussen of eet- en drinkbak. Dat was wel het geval in Latin Quartier. Normaal mag de hond ook niet mee aan de ontbijttafel, dat omwille van andere gasten. Aangezien wij die dag de enige waren, mocht Jazz wel mee.

Avondeten kan je niet in Huyze Max, daarvoor moet je even verderop, naar Maaseik rijden. Limburgers staan dan wel bekend om hun gastvrijheid, maar dat kan ik niet zeggen als het op honden aankomt. Op alle deuren van restaurants hangen stickers om aan te tonen dat honden niet welkom zijn (wat wettelijk gezien ook zo is). We moesten dus een plaats vinden waar we aangenaam op het terras konden zitten. Dat kon bij Tapas&Zo en June’s, op de markt. We kozen voor June’s en mochten van de eigenaar uiteindelijk toch binnen zitten, nadat hij het aan de andere klanten gevraagd had. Vriendelijk dus, en het was er ook lekker!

Daarna gingen we slapen in de B&B. ’s Ochtends kregen we een lekker ontbijt en vertrokken we naar Bokrijk om zo terug naar huis te keren!

B&B ‘Huyze Max’ is een aanrader, zowel voor een uitje mét of zonder hond ;)

Kamer photo Kamer_zps192f5d6c.jpg

Jazz in de kamer photo jazzindekamer_zps80e98068.jpg

Huyze Max
Dorpsstraat 27
3650 Dilsem-Stokkem (Lanklaar)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s